Sportovní rok

Letošní ročník Velké ceny okresu Přerov, byl napínavý až do poslední soutěže ve Špičkách, a to ve všech kategoriích, která se konala první zářijovou sobotu. Na poslední soutěži, kterou jsme uspořádali se sešlo celkem 38 družstev ve všech kategoriích. Za hezkého počasí, rychlé trati a výborné divácké kulise vyhrálo družstvo mužů z Velké (16,76s), v ženách Olšovec (16,64s), v mužích 35 Hranice (15,39s) a v dorostencích Milotice (17,25s). Jak už bylo zmíněno celkový vítěz nebyl předem znám, a proto všichni netrpělivě čekali kdo zaváhá nebo překvapí. V mužské kategorii šlo jako první na start domácího družstvo, ale pokus se nepodařil a byl z toho čas (26,86s). Také průběžně druhé družstvo Hlinsko svůj pokus pokazilo a celkově spadlo až na bronzové místo. V ženách sice průběžný lídr z Olšovce nezaváhal, ale o celkové druhé místo se svedl souboj, když ženy z Hostašovic svůj pokus sice nedokončily a ženy z Roštění toho nevyužily, a braly pouhé 4 body, ale i ty jim nestačily na posun na celkové druhé místo. V kategorii mužů 35 byly ve hře o celkové první místo hned tři družstva, a proto se čekalo, jak to dopadne. Laťku hodně vysoko nasadili veteráni z Hranic, kteří pomýšleli na první místo. Domácí Špičky zaváhaly, a tak se čekalo na poslední družstvo z Olšovce, zda celkovým pořadím zamíchá, ale po zaváhání se tak nestalo. Celkově tak VC OSH Přerov 2022 dopadla takto: Kategorie Muži 1.místo Špičky 123 bodů, 2.místo Vysoká 110 b., 3.místo Hlinsko 109 b.. Kategorie Ženy 1.místo Olšovec 108 b., 2.místo Hostašovice 84 b., 3.místo Roštění 83 b.. Kategorie Muži 35+ 1.místo Špičky 106 b., Hranice 105 b., 3.místo Olšovec 93 b.. Taktéž na naši soutěži byl vyhlášen i okrsek Hustopeče kde v kategorii mužů a mužů 35+ zvítězily Špičky a v ženách Milotice. Po slavnostní vyhlášení tak mohly propuknout bujaré oslavy, které byly završeny večerním ohňostrojem. Poté se všichni mohli bavit až do pozdních nočních hodin za hudební produkce DJ Davida.

Družstvo mužů také letos soutěžilo i v Podhostýnské hasičské lize, kde se jim rovněž dařilo velmi dobře. Po všech 10 soutěžích tak naše družstvo mužů skončilo na celkovém 3.místě.

Družstva mladých hasičů začala druhou polovinu svých soutěží poslední víkend v srpnu. Naše družstvo mladších hasičů do druhé poloviny soutěží naskočilo připraveno, a proto i výsledky tomu odpovídaly. Předposlední soutěž Velké ceny jsme pořádali ve Špičkách, a i když předpověď špatného počasí se nevydařila a bylo celý den slunečno, viděli jsme krásné požární útoky. Celkem se sešlo 35 družstev mladých hasičů. V mladších žácích naše družstvo skončilo na 2.místě a před nedělní poslední soutěží si upevnilo celkovou druhou pozici. Na úplný závěr mohli diváci vidět ukázku nejmenších dětí. Závěrečná soutěž proběhla druhý den po naší soutěži v Olšovci, kde se také rozhodlo o celkových vítězích mladých hasičů. Družstvo mladších žáků předvedlo výkon, který stačil na 2. místo, a to jim stačilo k tomu, aby celkově ve Velké ceně mladých hasičů skončilo na 2.místě. Starší žáci obsadili celkově 10.místo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Marek Hložek. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.